16/11/2007

Par szo a cegrol

Ha az itteni cegvezetest alkalmaznad otthon, Magyarorszagon, akkor rovid idon belul becsodolnel.

Azt viszel ki a raktarbol, amit akarsz es amennyit tudsz(=elfer a kezedben:)
Nem hiszem el, hogy mennyi penz tunik el feleslegesen!

Ja, a kocsink kb. 10 eves, es nagyon szeretjuk:) Aha, ki szereti azt a kocsit, amelyik a munka vegere szolgaltat meleget, es alig tud felkapaszkodni a lejton! Ok, ok nem szolok semmit. Jarhatnek bringaval is graffitit mosni! Van 2 ceges bringa! Durva, de itt nagyon sokan jarnak bringaval a munkahelyukre. Lattam mar olyat is, aki futva kozlekedik a munkajaba.
Na, kepzeld el, ahogy a bringa kormanyan 1-2 festekes vodor libeg! Ja, es mas nem is igazan fer a bicora!

No para, persze:)

Mindig ugy kepzeltem el az eletet,mint egy nagy mazsolas kalacs. A maszolak egy uj, izgalmas, jo dolgot jelntenek. Most ugy nez ki a kalacsom, hogy szinte csak mazsolabol all:) Barhova is harapok, jutok tuti szamba kerul 6-13 mazsi. Remelem mindenkinek gyarapszik a mazsi szama a kalacsaban.


Utazok a 92-es buszon. Fent ulok az emeleten, megyek bevasaronli, csak bevasarolni!!
Megall a busz, felszallok. Felszallok= 2 rendor! Leulnek a mellettem levo ulesre.
"Ok Viktor ne parazz, nem csinaltal semmit. Te csak bevasarolni mesz!"mondom magamnak. Kovetkezo megallo, ismet felszallok(=2 rendor). Az elottem levo ulesekre ulnek. Korulottem 4 remdor, a felso szinten szinte csak en vagyok civil. Hat ettol a pillanattol nem tudom magam tovabb fekezni, hatalmas, elfojott nevetes. Gyorsan taskabol valami konyvet kiveszek, csak egy szotar van benne. Hu, jobb ha nme latjak a konyv botritojat, mert kisse gyanus lennek nekik. Nem hiszem, hogy normalis ember egy szotar olvasasa kozben nevetne.
Ok, utolso elotti megallo! nem hittem en se, de meg 2 rendor szallt fel, es jott az emeletre. Mogem ultek! Hat, eddig birtam. Nem tudom hogy neztem ki, de az a visszafolytot nevetes igen muris arcot ragasztot ram. Ok, azonnal lelepek! Busz megall, lelepek, 46 sec-os nevetes, konnyes!

oh, csak ennyi lett volna

14/11/2007

tuntetes

Szombaton reszese voltam szomaliai, iraki, afganisztani, zambibwai es torok tuntetesnek.
Mindegyik haboru ellenes iranyzatu volt. Nyilvan en is tuntetnek annak az orszagnak a kormanyepulete elott, akik az elhagyott orszagomat hatalmas fegyver arzenallal latjak el.
En meg, mint menekult dolgozok ennek az orszagnak, hogy ihy kozelebb vagyok a miniszterhez, es talan felfigyel ram.

Hat igazan nem reagalt semmit az angol kormany, bar a helyszinen rengeteg tv stab volt. Talan egyik felvetelen en is ott vagyok:)

Izgalmas, es kisse felelmetes volt szamomra atmenni egy 60-100 fos torok tunteto csoporton. Ahogy beleptem a tomegbe nem hallottam a kocsokat, a varos zajat. A sajat sziveresemet viszont egyre jobban. Olyan erzes volt, mikor cseng az ember fule. Csak a tomeg indulatos kiabalasat hallottam.

Meg egy elmeny, amiben meg nem volt reszem:)

Megyek Afrikaba!!!

szallast keresek...

Sziasztok!

Nem fura, hogy elobb talalok itt uj lakast,mitn Pecsen:)
Hatalmas a kinalat, szinte minden percben keletkezik egy szabad szoba.
Most a netezes foleg albikeresessel tellik. Remelem megertitek, koszi

13/11/2007

szombat, ausztral pub-ban party

Ha itt vagy Londonba, akkor indulj Actonba, ott a metro bejarattal szemben van a Redback Tavern. Ausztral kocsma angol sorokkel, ausztral holgyekkel, sracokkal, plussz 2 magyar arvaval.
Peti es Viki. A ket kicsi arva elindult sos tengertol illatozo holgyeket nezegetni. De jottek az akadalyok. Metro nincs, javitjak. A bejaratnal kozlik, hogy menjunk a kov. buszmegalloig, ott lesz metropotlo jarat. Igen, itt van olyan munkakor, ami csak annyit takar, hogy elmondod az utazonak, melyik busz jo neki.
Ja, az iskolak elotti zebraknal stop tablaval allo emberket lathatsz! Ha o megall a zebran, palcajat a betonra helyezi, es felvillan a STOP felirat, akkor az istenert se probalj mellette elhaladni!! Mert 1000 fontot kell fizetned ezert, ja meg elveszik a jogsidat.

Szoval Peti es Viki all a haz elott, nezegeti az 5 £ belepot, es hopp, mar benn is vannak.
Rohanas forrashoz!! "Two pint Fosters, please." Hangzik, legalabb 3szor, mert egy ausztral hogyan ertse magyar akcentusu angolt. Sor a jobb kezbe, ez nem problema. Szinpad/tancter melletti lepcson figyel Peti es Viki. Egy sarmos hang kozli veluk, hogy ne alljanak a lepcson. NEM SZABAD a lepcson allni a pubban!!! Erre figyelj, ha idejutsz.
Peti cigire akar gyujtani, kimegy. Visszakuldik, hogy a belso udvaron cigizzen.
Ha este kilepsz egy bulis helyrol, nagy az eselye, hogy nem tudsz visszamenni, mert tele van.

Irany a kert!!
Biztonsagi a kertre nyilo ajto elott. Italt nem vihetsz ki, es varj amig a secus kienged. Peti es Viki kilep, 15m"-es terulet, kb 20 ember. NEM kb, pontosan 20 ember van kinn. Viki fekszik a nevetestol. amikor tudatosul ez benne. Ok, kicsit fura. Nevetes abbamarad. Cigi leeg, vissza a melegre, ittal meg a helyen, szinte tele van. Ja, itt nem szokas lenyulni mas italat.

A kinalat!

Az volt boven, szegeny Peti es Viki nem tudtak merre nezzenek, mit mondjanak.

a kulcs...

Utolso munkakat fejeztuk be, elindultunk hazafele. Befordulunk a kovetkezo utcaba, es latjuk hogy 4 munkatarsunk mossa z utat. Kb. 30 liter festek volt a jardan, es az ut szelen.
A mi festekunk volt!
Eloptak az egyik kocsinkat:)

Hat stop, kocsibol ki, gumikesztyu fel, 2-3 zsak torloruha, irany a jatszoter:)

Nagyon elveztem, ahogy a piros, sarga, fekete szinek keverednek a kezem alatt, es valami fantasztikus szinvilagot produklatak a silany szurke jardara.

Nagyon kellemes erzes keritett hatalmaba, ugy festetettem, mit minden kisgyerek alma. Puszta kezzel, ecset nelku, hatalmas feluleten. A festek folt szerencsere:) nagyobb volt egy A/4 lapnal:)

Ha van egy kis festeked ottho, min. 2-3 szin, es a kozelben jarda, akkor gyerunk!!! Probald ki!!
Minket is furan neztek az emberek, talan azert mert sosem csinaltak meg ezt:)