18/03/2008

kozlekedes

Vezetek! Londonban kocsit vezetek! Londonban kocsit vezetek az ellenkezo oldalon!
Nyugodtan vezetek,mert ceges az auto es nem kapkodok ennyi penzert.
Az elejen furcsa volt,amikor elertem az elso keresztezodest es hirtelen nem tudtam melyik savba kell gurulnom:)
De ma mar eleg jol megy,igazan elvezem. Lassan elkezdek bal kezzel irni,mert a sebesseg valtas mar megy a bal kezemmel. A kocsiban minden ugyanugy van, csak a kormany van a JOBB oldalon.

Nem tudom mennyi auto van itt Londonba,de tul sok. 1 csalad min. 2 auto.

Vezetesi moral?
Hat aszem sokkal kevesebb az agressziv vezeto itt. De annal tobb a toketlen. Most kepzelj el egy kongoi embert,aki Afrikaban csak biciklit esetleg autot is hasznalt az utattlan sivatagban. O most itt el Londonban es kocsit vezet:)

A szabalyokat erdemes betartani,mert a hatosag nem igazan elnezo. Ha egy keresztezodesbe beszorulsz a kocsiddal, mar vehetsz is ki 60£-ot a zsebedbol. a kamera rogzitett, nincs mellebeszeles.
Buszsavot csak a buszok,taxik bringasok hasznaljak. Ha eleg vastag vagy es van 120£ aprod,akkor byugodtan autoz a buszsavban. Ja,az is be van kamerazva!

kostolj mondent

Ha egyszer kijutsz Angliaba, Londonba kostolj!!!
Kostolj bele mindenbe. Menj oda egy idegen emberkehez es kerdezd meg,hogy merre van ez az utca, ez a nuzeum. Biztos,hogy segiteni fog. Nem pedig "nem koszonom, nem erek ra" valaszt hasznalja.
Probald ki a kuriozumnak szamito emeletes buszt. elvezni csak az emeleten levo elso ulesben lehet. Kifejezetten ajanlom a buszos kozlekedest Londonban. Mert igen jo varosnezo tura, es legalabb 10-18 nemzet nyelvet hallhatod a hatad mogott:)

Kaja:
amit soha ne probalj ki,az az angol konyha! azt hiszem nem is letezik angol konyha.
-Jacket potetos-ez egy nagy darab krumpli, egeszben megsutve es teletomve finomsagokkal.
aszem ez egy tipikus angol kaja,ami joo!!!
-Vinegar- na ez az ecetuk. Talan valami egyszeru gyomorontas utani illata van. De ennek ellenere mindenhez adjak, chips-hez(sultkrumli), cracker-hez(chips). Ahhh
-bab+bacon+tukortojas+kolbasz+kave vagy tea+kenyer 7napbol 7szer. Angol reggeli!

Nem tudom,de az angoloknak szerintem valami gond van az izlelo mirigyeikkel. Talan nincs is.

Pia(alkohol, udito)
-ale- egyik legfinomabb sorfajtajuk. Barna sor, es igentokeletes izuek. Ha pedig dobnak hozza egy kis gyumolcsot,akkot egyszeruen 3-4 kell inni belole.
-cider- ez gyumolcsbol keszult sor, kicsit savanyu, de szinten kihagyhatatlan. Ezekbol is hatalmas a valasztek
-cukros szaros lottyok. Ha maniakus colabuzi vagy. akkor eleg ha idejosz,es maris elvezheteted a 0-50%os cukortartalommal. Kis uveg, kis doboz, kis uveg 6os csomagban, "zero sugar" feliratu cola vegasoknak ajalnott
-mineral water-hat aszem igen buszke nemzet lehet amienk. Nekunk van a vilagon a legnagyobb asvanyviz keszlet. Otthon legalabb 100 felet talasz a boltban. Itt?? 4 import asvanyvizbol valogathatsz. Ja,es minden vizes palack 0% zsirtartalmu, 0% kaloria. Mi a f__z?
Ennyire hulye lenne az angol,hogy fel kell vilagositani,hogy a viz nem hizlal. ahh...
Ui: hol vannak a magyar vilagversenyeket nyert vizek? Mert hogy itt nem lattam,az eleg szornyu. Ekkora piac,ami csak itt Londonba van felszippantana 1-2 nap alatt az osszes vizunket.
Jo nekik a cola!!